Voorwaarden

Betaling, tarieven en toeslagen:

Alle tarieven zijn in euro’s en inclusief gage en materialen, maar exclusief 21% BTW, reis(tijd)kosten buiten Lelystad en eventuele parkeerkosten.

Contact over bijv. offertes en opdrachtbevestigingen gaan altijd per email verzonden.

Offertes zijn 14 dagen geldig na aanmaakdatum, mocht een andere klant een optie willen voor een opdracht op dezelfde tijd en dag, dan gaat de opdracht naar degene die het eerst definitief een boekingsaccoord geeft.

Reiskosten worden binnen Lelystad niet berekend, buiten Lelystad hanteren wij een tarief van 29 ct per gereden km in een straal van 0-35 km enkele reis van woonadres tot werkadres en 40 ct voor afstanden daarboven.Voor het bepalen van de afstand gebruiken wij routenet, Google Maps en/of de tarieven van het openbaar vervoer.Wanneer er op de locatie betaald parkeren is, betaalt de opdrachtgever deze parkeerkosten.

Betaling particulieren: Vooraf overmaken per bank, of directe contante, gepaste betaling na afloop van het feestje.Betaling bedrijven: Binnen 14 dagen na factuurdatum nadat de opdracht uitgevoerd is.Bij nieuwe klanten en/of grote evenementen kan een vooruitbetaling van 50% gevraagd worden.Wij sturen een herinnering na een maand na uitvoerdatum, bij de 2e herinnering brengen wij € 22,50 administratiekosten in rekening.

Hierna volgt een aanmaning vanuit een incassobureau en zijn alle verdere kosten voor de opdrachtgever. Wij gaan er van uit dat wij keurige klanten hebben en dit nooit zover zal komen en gelukkig kunnen wij zeggen dat dit ook nog nooit gebeurd is.

Toeslagen: Op nationale feestdagen, alsmede op 5 en 31 december en 1 januari   geldt een toeslag van 50% op het geldende uurtarief, evenals opdrachten die plaatsvinden tussen 20.00-08.00 uur.

Reservering, boeking en wachtkosten:

Opdrachten binnen Lelystad hebben een startboeking vanaf 1 uur, buiten Lelystad vanaf 2 uren. U mag ons korter boeken, maar betaalt dan wel of 1 of 2 uren.

Een boeking is pas definitief als wij deze per email aan u bevestigd hebben.

Boekingen voor dezelfde dag, waarbij uren niet aansluitend zijn, worden berekend als zogenaamde wachtkosten, deze bedragen 50% van het uurtarief, immers wij kunnen die dag geen verdere opdrachten aanemen.

Wij zijn circa 20 minuten van te voren aanwezig om de benodigde spulletjes klaar te zetten.

Annuleringskosten:

Opdrachten kunnen geannuleerd worden, de tarieven hiervoor zijn:

  • langer dan een maand voor de opdracht: geen de kosten.
  • binnen een maand tot een week voor de opdracht: 25% van de kosten.
  • Binnen een week tot een dag voor de opdracht: 50% van de kosten.
  • minder dan 24 uur van te voren:75% van de kosten.

Wanneer Spoeliegrime de opdracht moet annuleren ingeval van overmacht, door bijv. ziekte of overlijden van een familielid of dierbare , buitengewone weersomstandigheden e.d. wordt de opdrachtgever per telefoon op de hoogte gebracht en proberen wij voor vervanging te zorgen op basis van beschikbaarheid van andere schminkers en artiesten. Ook extreme, gevaarlijke weersomstandigheden kunnen een reden zijn om de opdracht af te blazen, veiligheid gaat voor alles.

Wanneer er voor een cursus of workshop onvoldoenden inschrijvingen zijn, behoudt Spoeliegrime het recht deze te annuleren en op een ander moment aan te bieden.Cursisten kunnen bij verhindering geen aanspraak maken op reductie van het betaalde cursusgeld, wel mogen zij in overleg op een andere datum de les inhalen.

Locatie en werkomstandigheden:

De gevoelstemperatuur dient voor ons aangenaam te zijn, dat wil zeggen niet te koud en niet te warm, voor onszelf maar ook voor onze materialen. Doorgaans schminken wij niet buiten bij temperaturen onder de 15 en/of boven de 25 graden C. (laatstgenoemde in de directe zon), bij regen, sterke wind of storm.

Wij vragen u dan voor een werkplek binnen te zorgen of buiten in een overdekte schaduwplek.Bij temperaturen boven de 25 graden zullen wij adviseren om kinderen een tijdelijke glittertattoo te geven i.p.v. een geschminkt gezicht.

Bij regen of harde wind dient de schminker warm en beschut te kunnen zitten.

De werkplek dient voldoende licht te zijn, de schminker bepaalt of dit voldoende is,ook schminken wij niet in een ruimte waar gerookt wordt.

De opdrachtgever levert per schminker een tafel van minimaal 50x 100 cm en 2 gewone stoelen op ‘ keukentafelhoogte’ in bruikleen.

Er dient een toilet aanwezig te zijn en water om de schminkbakken te kunnen verversen. Een schminker heeft recht op een lunch- of dinerpauze van 20 minuten en korte toiletpauzes van 5 minuten.

Na 2 uur schminken hebben zij recht op 15 minuten pauze en zullen elkaar afwisselen bij grote drukte in overleg kan dit 30 min zijn na 4 uren schminken.

Wanneer de eindtijd van de opdracht in zicht komt, bepaalt Spoeliegrime welk kind de laatste in de rij is dat nog geschminkt kan worden, dan wel een glittertatoo kan krijgen en sluit de rij tijdig. U kunt ons daar graag bij helpen. Wij schminken nummertjes op de hand van de wachtende kinderen die nog aan de beurt kunnen komen. Op verzoeken van mn ouders om ‘ nog even snel hun kind te willen schminken  bij de eindtijd, gaan wij niet in.

Kinderen bepalen zelf hoe zij geschminkt willen worden, niet de ouders, het is hun feestje en avontuur.( ouders schminken wij ook graag) Soms wordt er in overleg afgeweken van het gewenste ontwerp, wanneer de wachtrij te lang is en het ontwerp te veel tijd zou kosten, Spoeliegrime bepaalt in deze. We zullen echter nooit het schminkwerk afraffelen.Kinderen onder de 3 jaar worden over het algemeen niet geschminkt. Huilende kinderen, kinderen met snottebellen, eczeem, besmettelijke ziekten of huiduitslag worden niet geschminkt  i.v.m de hygiene, evenals  kinderen of ouders die ruzie maken in de wachtrij of die zelf aangeven niet te willen,

Wij zijn geen oppas voor wachtende kinderen in de rij, de ouders/verzorgers zijn ten alle tijden verantwoordelijk voor hun kind. Uit de rij is plaats vergaan. Bovenstaand kan wat typisch overkomen, maar u weet waarschijnlijk niet half wat we allemaal meemaken en tegenkomen.

Spoeliegrime kan niet aansprakelijk gesteld worden voor voorvallen in de rij of de plek eromheen. Kinderen of volwassenen die zich niet gedragen in de rij, sluiten wij uit.

Aansprakelijkheid:

Spoeliegrime erkent geen aansprakelijkheid voor enige allergische reacties en/of letsel bij geschminkte personen, of aan goederen direct of indirect.Bij de productinformatie kunt u lezen dat wij uitsluitend met goedgekeurde schminkmerken zoals Diamond FX en Fusion, Pixiepaint etc werken, die huidvriendelijk en onschadelijk zijn. U kunt natuurlijk altijd wat gevoelig reageren met uw huid en er kan na het ‘ boenen’ een lichte kleurzweem achterblijven, deze trekt vanzelf weer weg. De schmink laat zich makkelijk verwijderen met een washandje met lauwwarm water.

Foto’s op sociale media:

Spoeliegrime zal altijd aan de ouders/verzorgers vragen of er een foto gemaakt mag worden van hun kind en of deze op de social media-kanalen van Spoeliegrime geplaatst mogen worden. Er wordt geen naam bij gezet, wij willen graag reclame maken voor wat wij kunnen en andere opdrachtgevers enthousiasmeren.

U mag foto’s van onze socialmedia-pagina’s gebruiken, maar wel graag met een verwijzing naar onze naam.

Bij bellypaints maken wij altijd foto’s van de buik en plaatsen deze ook op socialmedia.Staat er een naam bij, dan plaatsen wij uiteraard de foto pas na de geboorte van het kindje.

Contact

Wij zijn het beste per email (info@spoeliegrime.nl) te bereiken, ook kunt u het contactformulier voor een opdracht aanvraag invullen. Tevens zijn wij ook telefonisch te bereiken op 06 48 70 41 09. Wanneer wij de telefoon niet kunnen opnemen, spreek dan een bericht in of stuur ons een appje via de button op de website.

WhatsApp WhatsApp ons